Gönen'de 23 Nisan

Gönen

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gönen'de de çeşitli etkinliklerle hafta boyu farklı kutlamalara sahne olmaya devam ediyor.


Gönen`de 23 Nisan paylaşan: f100002322995885

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemiz Gönen’de de çeşitli etkinliklerle hafta boyu farklı kutlamalara sahne olmaya devam ediyor. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarıyla başlayan süreç her okulda yapılan etkinliklerle gündeme damgasını vurdu.

                23 Nisan Çarşamba günün kutlamalar Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtında saat 9’da başladı. İlçemizdeki MYO Müdürü Doç. Dr. Alparslan Serel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okullarından seçilerek temsil amacıyla törene katılan öğrenciler ve veliler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile halktan ilgi gösterenlerin hazır bulunduğu topluluk anıta çelenk konulması sonrasında yine topluca saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını bir ağızdan okudu. Kısa süren açılış töreni sonrasında etkinliklerin önemli bir bölümü için ev sahipliği yapan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine geçildi.

Tam bir şenlik ve bayram havasında geçen kutlamalar boyunca öğrencilerin şiirleri okumaları ve halkoyunları kadar Kaymakam Hüseyin Parlak ve Belediye Başkanı  Hüseyin Yakar’ın çocuklarla olan diyalogları günün unutulmaz anıları olarak kayda geçti.

                 Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesindeki kutlamaların finalinde ise Gönen Fenerbahçeliler Derneğinin düzenlediği organizasyon ile “Sevgi Eylem Gerektirir” sloganıyla adlandırılan ilçemiz ilkokullarında eğitim gören başarılı ve bisikleti olmayan öğrencilere bisiklet hediye edilmesi töreni gerçekleştirildi. Bisikletlerin sahipleriyle buluşması sonrasında etkinlikler Kaplıcalar Yıldız Meydanında çocuklara yönelik eğlence, animasyon, gösteri ve hediyeleşmeler ve yarışmalarla devam etti. Protokol heyetinin öğrenciler ve velilerle keyifli ve mutlu bir güne imza attıkları 23 kutlamaları Gönen’de renkli ve eğlenceli bir bayram kutlamasına ev sahipliği yaptı.



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false